Historie

85 jaar De Roos Modeschoenen

historie-192x300De naam De Roos is al vele jaren verbonden met het schoenenvak. Al sinds 1878 was Antonius de Roos schoenmaker te Standdaarbuiten. Ook de 2 zonen van Antonius gingen in het schoenenvak. Kees begon in 1928 een schoenwinkel in Klundert, Zijn broer Harry begon op 1 April 1933 in Moerdijk.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest Kees met zijn gezin vluchten naar Breda en startte daar een nieuwe winkel. In 1945 verhuisde Harry de Roos met zijn vrouw Lies naar Klundert en ging daar verder in het pand van Kees tegenover de Katholieke kerk. In het begin van de jaren vijftig verhuisde de winkel naar de huidige plaats op Molenstraat 25. Uit dit gezin met 9 kinderen waren er twee zonen die verder gingen in de schoenen. Jan, die eerst een schoenmakerij had in Breda en later een schoenwinkel startte in Zundert en Daan die samen met zijn vrouw Ad in 1968 de zaak in Klundert overnamen.

In dit jaar werd ook hun oudste zoon Ed geboren. Deze zoon van Daan en Ad zwaait sinds 1997 samen met zijn vrouw Antoinette de scepter in een moderne schoenenzaak met de belangrijke leus: ‘Voor de schoen die bij u past!’